Grundläggande hantering från marken

Vad behövs för att kunna kommunicera och förstå varandra?
...Ett språk!

Hästar förstår inte svenska, tyska eller engelska. De förstår andra hästar och kroppsspråket är det språk som ligger närmast dess natur.
Jag kan förstås aldrig bli en annan häst men jag kan försöka efterlikna deras språk så långt det går.

Allt jag gör med hästarna, ridning, körning, lastning utgår ifrån grundkonceptet
The seven games/De sju lekarna som bygger på flyktdjurslogik och mjukt, positivt ledarskap.
Detta grundsystem lär hästen att tänka sig ur situationer och reagera och agera mindre som ett flyktdjur. I gengäld har jag som människa även ett ansvar i att lära mig att tänka och känna lite mer som en häst och sluta tänka och agera som ett rovdjur!
Varje svaghet och motstånd som hästen bär på kommer att avslöjas genom The Seven Games och jag kan hjälpa honom att komma förbi dessa och lära sig att tänka på ett annat sätt.
Hästens sätt att tänka, reagera och agera är en tillgång i det vilda men tillsammans med oss tvåfotingar krockar, inte sällan, våra tankar och ideer.
Hästar är ärliga och om man tar sig tid att lära sig att läsa dem kan man få insikt i hästens känslor och de flesta bekymmer och problem som sedan kan uppstå vid ridning/körning kan förutses och många gånger helt undvikas.
Börja med att bygga upp dessa Lekar från marken och när du etablerat en förståelse där så ta dem med upp på hästens rygg!
Ju noggrannare jag gjort grunden från marken, desto lättare kommer min häst sedan att förstå mig ifrån ryggen och i allt annat vi gör.

Först när jag lärt mig att tänka och känna lite mer som en häst kan jag bli en äkta Natural
Horseman...

//Anna-Carin Månsson